القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير صينية بطاطس باللحمة المفرومة

طريقة تحضير صينية بطاطس باللحمة المفرومة ، طريقة اعداد صينية بطاطس باللحمة،  كيفية عمل صينية بطاطس باللحمة المفرومد صينية بطاطس بطريقة سهلة جدا،  طريقة تحضير صينية بطاطس باللحمة بالفرن

 

طريقة تحضير صينية بطاطس باللحمة المفرومة


المكونات :


 نص كيلو لحمة مفرومة

نصف كيلو بطاطس

بصلة مبشورة

 بصلة مقطعة حلقات

طماطم مكعبات

1 فلفل رومي أحمر  

1فلفل أخضر  

2 ملعقة بقسماط( كعك مطحون )

 ملعقة صغيرة ثوم مفروم

 نصف ملعقة فلفل اسود 

 بقدونس مفروم

•ملح حسب الرغبة

•نصف ملعقة من السبع بهارات

• ملعقة كمون

• ملعقة بابريكا

ثوم بودر 

بصل بودر 

 سمنة وزيت  

 ملعقة صلصة

 كوب شوربة( مرقة )

معجون طماطم


طريقة التحضير: 


نفرم البصل ثم نصفية من الماء ونضعه مع البقدونس والملح والفلفل الاسمر واللحمة المفرومة والبقسماط. 


 نخلطهم جيدا معا ثم نتركهم في الثلاجة ساعتين على الاقل.

• نقوم بتقشير البطاطس وتقطيعها الحلقات ثم نقطع الطماطم والفلفل الأخضر متقطع أو غير متقطع 


• نخرج الكفتة من الثلاجة بعد ساعتين نشكلها على شكل اصبع ونتركها جنبا


 في وعاء نتبل البطاطس والطماطم والفلفل والبصل بالبهارات السبعة والكمون والفلفل والبابريكا والصلصة والثوم والملح والثوم المفروم ونخلطهم جيدا


، ثم نحضر صينية ونضع حلقات البطاطس ثم البصل ثم الكفتة ثم حلقة طماطم والفلفل وهكذا حتى الانتهاء من الكمية.

ثم نضيف مرقة الدجاج مع 2 ملعقة معجون طماطم والسمن والزيت حسب الرغبة 


• نضعها ثم ندخلها الفرن حتى تمام النضج.

هل اعجبك الموضوع :

تعليقات

التنقل السريع