وصفة البان كيك الأصلية ، وصفة بان كيك مكتوبة ، طريقة البان كيك سهلة ، طريقة عمل البان كيك السريع ، طريقة عمل البان كيك بالنوتيلا ، طريقة عمل البان كيك بالشوكولاتة ، طريقة عمل بان كيك منفوخ ، أسهل طريقة بان كيك ، انجح وافضل طريقه لعمل البان كيك
بان كيك 🥞
مقادير عمل البان كيك:
- كوب ونصف دقيق متعدد الاستخدامات
- 2 ملعقه صغيره سكر
- 2 ملعقه صغيره بيكينج بودر
- ربع ملعقة صغيره بيكينج صودا
- ربع ملعقه صغيره ملح
- ملعقه صغيره فانيليا
- كوب حليب دافي
- بيضتين كبار
- ربع كوب زبده مذابه
طريقة تحضير البان كيك
- في طبق كبير ننخل الدقيق مع البيكينج بودر والبيكنج صودا والسكر والملح والفانيليا.
- نضرب البيض لحد ما ينفش وبعدين نضيف الحليب والزبده المذابه ونخفقهم جيدا وبعدين نضيف خليط الدقيق ونخفقهم ثانية لحد ما العجينه تبقى متماسكه ومش سايله قوي.
- نسخن طاسه تيفال على نار متوسطه وندهنها بنقطتين زيت او زبده وناخذ شويه من العجينه بمغرفه صغيره وننزل بها في نص الطاسه.
- نوطي النار جدا واول ما اللون يبقى ذهبي نقلبه على الوجه الثاني لحد ما يحمر.
- ملحوظه:
لازم نمسح الطاسه بفوطه نضيفه وندهنها بنقطتين زيت او زبده بين كل واحده والثانيه.
- بعد ما نخلص الكميه كلها ممكن نقدمه مع النوتيلا او العسل والفواكه.
تعليقات
إرسال تعليق